tisdag 5 februari 2013

600 gr fläskfile i skivor ca. 2 cm tjocka
1 purjolök, finhackad
1 burk ICAs Creme Fraiche med schallotenlök, senap och vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
... 2-3 msk kalvfond
stek filebitarna och löken
krydda med salt och svartpeppar
häll på grädden , i med allt i en kastrull,
blanda i creme freichen och kalvfonden, smaka av med salt & peppar.
Servera med ris och en sallad.
Vill du dricka vin till så är Tapiz, ett fylligt rödvin frånArgentina ett bra val :
 



 hej har inte skrivit  på jätelänge ,,men jag lägger in ett recept här  som verkar bra ,, livet det rullar på som vanligt ,,skall till ortopeden i morgon får väl höra vad han säger ,,jag har iaf gåt ner 8 kilo sedan jag var hos honom senast,, så det är några kilo  kvar ,,men jag har ju tid sjukpenningdagarna är slut för tillfä'llet  så det gör inte så mkt   jag måste var utan sjukpenning i c 90 dagar sedan kan man få tillbaks den,, så jag har ju till maj nästan på mig att gå ner mer o lär väl inte få nån optid före det heller eftersom det  tydligen är så att alla operationer är uppskjutna på ortopeden,,,,  pga det inte finns några sjuksköterskor på  vårdavdelningen..

Inga kommentarer: